Julinformation 2020 från Föreningen Vendelsjön 

 

 

                                            Årsmötet 

På grund av det rådande pandemiläget som för närvarande sätter stopp för större samlingar så tänkte styrelsen att 2021 års årsmöte kommer att delas upp så att vi under Februari månad delger medlemmarna all information rörande mötet dvs verksamhetsberättelse, kassarapport, revisorernas utsaga, samt valberedningens förslag på styrelse samt övriga poster. Det beslutande årsmötet och kaptensmiddagen skjuts då fram till andra veckan i juni när vi  har möjlighet att vara utomhus samt att pandemin förhoppningsvis klingat av lite. Givetvis styrs detta i sista hand av de rekommendationer som gäller med anledning av pandemin. 

                                           Vallprojektet 

Som de flesta säkert redan har sett och även hört så har föreningen under hösten slutfört sitt projekt Vendelsjön läcker. Det hela tog sin början i slutet av september med anläggandet av fiskvandringen samt utbyte av befintlig dammkonstruktion. Resultatet blev att för första gången på över 60 år kan nu fisk röra sig mellan sjön och ån samt att vi har fått en ny dammkonstruktion som kommer att hålla för en lång tid framöver. 

 

Därefter vidtog arbetet med att förstärka vallen med hjälp av plast-spont som trycktes ned på en sträcka av 300 m samt kröntes med en träinklädnad. Detta utfördes för att förhindra att sjön dräneras i förtid under vårflödet som har varit fallet under dom senaste åren. Nu kommer allt vatten att styras ner till det rätta utloppet och nivåerna i sjön följa vattendomen på ett riktigare sätt. Allt detta har blivit utfört tack vare en stark arbetsinsats från medlemmarnas sida och vi vill rikta ett stort tack till alla er som har varit med och bidragit till att detta gick att genomföra. 

Rederirapport 
 

Vi har under året fortsatt med våra klippningar i sjön och har trots problem med Vendela 1 ändock klarat av att klippa dom ytor som vi har jobbat med under 20 års tid. Det tråkiga är att våran kaptensmiddag nu skjuts på framtiden men vi hoppas att samtliga kaptener ändå känner av våran tacksamhet för det jobb som görs.  

 

Adressuppgifter 

Vi går igenom och uppdaterar våra register för att säkerställa att vi kan nå alla medlemmar.  

Ni som inte är absolut säkra på att ni lämnat aktuell mail- och postadress kan väl skicka era kontaktuppgifter till: medlem2020@vendelsjon.se 

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR !